Hírek

4 méteres, függesztett kompaktor Bodajkon


Az elmúlt napokban a Fejér megyei Bodajkon adtunk át egy OPaLL-AGRI Saturn kompaktort.

A tulajdonos függesztett munkagépet szeretett volna, mert sokszor előfordul, hogy kisebb táblákon kell elvégezni a magágykészítés feladatát. A félig függesztett kivitelnél a sarkokba történő tolatgatás, a kis táblákon a sok fordulás nem egyszerű feladat és a teljesítmény kárára mehet.

A függesztett kivitelű OPaLL-AGRI Saturn kompaktor vázszerkezete és művelő elemei gyakorlatilag megegyeznek a nagyobb gépeken megismerttel, csak a vonórúd és a futómű nélkül. Ezen a 4 méteres gépen is az első sorban a csipkézett simító kezdi meg a munkát. Az első simító használatával a kompaktor előtti simítózás feleslegesség válik és közvetlenül a szántott területen lehet elvégezni a magágykészítést.

4 méteres függesztett kompaktor

lúdtalpkapás kivitel

könnyű beállítás

A nyírócsavaros lúdtalpkapák mélységét 330 mm-es átmérőjű, szélespálcás hengerekhez lehet állítani. A hengerek elől és hátul is egyengető simító lappal vannak kombinálva. A simítók helyzete könnyen állítható. Amennyiben a talaj nedvessége engedi, érdemes a hengerhez közel állítani, hogy minél jobban átdolgozza a henger a földet. Ha már ragad, akkor hátrébb kell állítani a hengertől és így megnövekszik az átömlési keresztmetszet.

csipkézett első simító

Kompaktor Bodajkon

A függesztett kompaktor esetében is a végső lezárást Crosskill henger végzi. Feladata a megfelelő mélységben a tömörítés és a felszín lazára hagyása. A Crosskill gyűrűk között sárkaparó gondoskodik arról, hogy munka eltömődés mentesen haladjon.

A 4 méteres függesztett kompaktor 2 részbe csukódik. A közúti szállítás biztonságát az alapfelszereltséghez tartozó világítás is segíti.





VISSZA