Hírek

Erdészeti tárcsa átadás Zala megyében


A Quivogne a tárcsás boronák terén szinte minden helyzetre tud megoldást kínálni! Tudunk 1 méteres sorköztárcsát adni gyümölcsösbe, rövidtárcsát hagyományos szántóföldi üzemeltetésre vagy akár 1020 mm-es lapátmérővel erdészeti tárcsát. Egy ilyen típust szereltünk össze és adtunk át az elmúlt napokban Zala megyében.

Az erdészeti tárcsák között a legerősebb kivitelű a Quivogne APF SL nevű munkagépünk. Ez a tárcsa szerelhető 910 vagy 1020 mm-es tárcsalapokkal, amely a legnagyobb a piacon elérhetők között. A tárcsalapok vastagsága 12 mm, míg a tárcsalapok osztása 50cm. A tárcsalapok 60x60 mm-es tengelyre vannak felfűzve. Egy darab tárcsalapra eső súly akár 450 kg is lehet, így bátran ajánlható a legzordabb körülmények közé is.

 

quivogne 
 erdészeti tárcsa
quivogne 
 erdészeti tárcsa
quivogne 
 erdészeti tárcsa
quivogne erdészeti tárcsa



Az APF SL típus elérhető 12 – 20 lapos kivitelben. A munkaszélesség 2,8 – 4,8 m között változik a tárcsalapok számától függően. A vonóerő igény 120 – 140 LE méterenként. Egy 14 lapos és 330 cm munkaszélességű erdészeti tárcsa súlya például meghaladja a 6.100 kg-t. Az erdészeti tárcsa csapágyazása sem mindennapi, hiszen háromszorosan tömített, kétsoros kúpgörgős csapágyakat használunk, amelyek darabja többet nyom 70 kg-nál!

Az APF SL erdészeti tárcsán a tárcsatagok V alakban helyezkednek el. A tagok helyzetét, a menetiránnyal bezárt szöget mechanikusan, több fokozatban lehet állítani. A beállítás után a tárcsaszög reteszelhető.

 

A vonórúd helyzete hidraulikusan állítható a megfelelő munkahelyzet elérése érdekében. A gépen 4 db hidroakkumulátor csillapítja a fellépő dinamikus erőhatásokat és óvja a munkagép szerkezetét.

A tárcsa munkamélységének állítása kettő darab munkahengerrel és határoló klipszek közbeiktatásával történik.

Az APF SL erdészeti tárcsa felszerelhető elmunkáló tárcsás hengerrel. A kettő sorban elhelyezett hullámos tárcsák feladata a felszín egyengetése és a nagyobb rögök aprítása. Használatával egyenletesebb felszín érhető el.

Bővebb műszaki információ: QUIVOGNE ERDÉSZETI TÁRCSA





VISSZA