Hírek

QUIVOGNE Gladiator késes henger - tárcsa kombináció


Cégünk talán legismertebb munkagépe a kompromisszum mentes száraprításra tervezett Gladiator függesztett késes henger - tárcsa kombináció. A Gladiator a kettő sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja és a talaj felső rétegével enyhén keveri a szármaradványokat.

A munkagépen az első sorban 410 mm-es átmérőjű késes henger található. A nyolcas osztással rendelkező késes henger enyhe szöget zár be a menetiránnyal, így nagy sebesség mellett is nyugodt, pattogás mentes futás garantált. A kések nem egy zárt dobra vannak erősítve, hanem nyitott, küllős rendszerrel szereltek, így nem elképzelhető a szármaradványok beragadása és az eltömődés.

A késes hengert csipkézett tárcsasor követi. A 410 mm átmérőjű, teljesen sík tárcsák feladata a menetiránnyal merőleges száraprítás. A tárcsasor helyzete hidraulikusan állítható 0 - 6 cm között. Ezzel tökéletes aprítás végezhető el és nem marad elmunkálatlan felület.

Mind a tárcsalapok, mind a késes henger karbantartás mentes csapágyazást kapott, a felfüggesztésük a vázra pedig gumibakok közreműködésével történik.

A Gladiator késes henger függesztett kivitelű. A függesztés kialakításánál fogva a Gladiator szerelhető a traktor elejére vagy hátuljára is. A függesztő blokk nem merev, hanem enyhén kényszerkormányzású, gyakorlatilag vontatott gépként dolgozik a Gladiator még front függesztés közben is. Ez fontos szempont, hiszen így a traktort nem húzza a gép oldalra és mindig kormányozható marad.

A Gladiator elérhető 3 - 6 méter munkaszélességben. Az igen robusztus 3 méteres gép súlya 1.550 kg, míg a 6 méteres gépé 3.100 kg.

A Gladiator front függesztésben jól kombinálható egyéb tárcsával, grubberrel vagy akár vetőgéppel is, így használatával időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg.

 

A termék prospektusa ide kattintva is elérhető: Gladiator késes henger

VISSZA