Hírek

Szupernehéz tárcsa a Quivogne-tól


A tárcsás boronák terén cégünk rendelkezik az egyik legnagyobb kínálattal. Tudunk 1 méteres tárcsát adni gyümölcsösbe, rövidtárcsákat 3-12 méter munkaszélességben, nehéz- és szupernehéz tárcsát a legnagyobb igénybevételekre és akár erdészeti tárcsát 1020 mm-es lapátmérővel…

A szupernehéz tárcsák elérhetők 2 – 9 méteres munkaszélességben sokféle kivitelben. Ennek a szortimentnek a közepes- és nagygazdaságok részére ajánlott tagja az APFL FF típus.

tárcsa massey ferguson szupernehéz tárcsa

 

Az APFL FF szupernehéz tárcsa elérhető 2 – 4,45 m munkaszélességben, merev és hidraulikusan csukható kivitelben. Ezeket a tárcsákat 810 mm átmérőjű Fleaux-Fleaux (flö-flö) lapokkal szereljük. A különlegessége ennek a tárcsalapnak, hogy a csipkézettsége olyan, mintha minden második csipke ki lenne vágva. Ezáltal az egy csipkére eső súly jóval nagyobb a hagyományos lapkialakításhoz képest és a gép a legkötöttebb táblákon is képes a talajba hatolásra. A 810 mm-es tárcsalapok 10 mm vastagok és a tárcsalap osztás 280 mm. Ez garancia egyrészt a talajba hatolásra, hosszú élettartamot biztosít és a nagy átömlési keresztmetszet elakadás mentes munkát tesz lehetővé nagy szármaradvány esetén is.

A szupernehéz tárcsa V kivitelű tagjait hidraulikusan lehet állítani, hogy az adott körülmények között is optimális munkát tudjunk elérni.

A tárcsatengely 50×50 mm, míg a tengelyek acélöntvény csapágyai 32 kg súllyal bírnak. Darabonként.

hullámos tárcsás elmunkálóval a 25 cm-es munkamélység nem akadály szupernehéz tárcsa

 

Fontos opciós lehetőség a lezáró henger. A nagy átmérőjű tárcsalapok a szupernehéz tárcsa esetében durva munkát tudnak végezni, így a felszínlezárás ajánlott egyrészt a nedvesség megőrzése szempontjából, másrészt a következő munkamenet miatt is. A lezárásra több fajta nehézhenger is választható, amelyek közül kettőt emelnék ki. A Rollpro henger egy 600 mm átmérőjű acélhenger, amely nagy súllyal tudja lezárni a felszínt. Elérhető a szupernehéz tárcsa mögé a kétsoros hullámostárcsa henger, amely enyhe lezárás mellett inkább a felszíni hantok aprítására helyezi a hangsúlyt. Mindkettő henger állítása és így terhelése hidraulikus munkahengerrel történik.

Az APFL FF szupernehéz tárcsát munkaszélesség függvényében a 200 – 350 LE-s traktorok mögé ajánljuk.

Az APFL FF tárcsa bemutatása a 2020-as Agrárgépshow kiállításon:

 

 

VISSZA