Kiállítások

Agritechnica 2019 kiállítás


A világ legnagyobb mezőgazdasági vásárán, a hannoveri Agritechinca 2019 kiállításon cégünk számos újdonságot és jól bevált technikát mutatott be.

A tárcsás boronák közül a megújult DiskaCrop EVO volt a középpontban. A rendkívül robusztus rövidtárcsa különböző tárcsákkal szerelhető. Hannoverben a Fleaux-Fleaux kukorica tárcsa volt a gépen, amely a 660 mm-es átmérőjével és a különleges csipkézettségével biztonsággal alkalmazható még nagy mennyiségű szármaradvány esetén is. A DiscaCrop EVO integrált futóművel és ezáltal igen jó súlyelosztással rendelkezik, amely megakadályozza a nagy tempó melletti pattogást. A lezáró hengerek széles választékából az Agritechnica kiállításon a kétsoros, önbeálló U-henger volt látható. A kategóriájában egyik legrobosztusabb gép 5 méteres munkaszélességgel és több, mint 6 tonna súllyal rendelkezik.

rövidtárcsa talajlazító késes henger

 

A rövidtárcsák másik családját a Diskator SL800 képviselte. A Diskator SL extraerős vázszerkezetét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez a típus 6 méteres munkaszélességnél kezdődik és elérhető akár 12 méteres változatban is. Az 560 mm-es tárcsalapok X elrendezésben szereltek a vázon, így csökkenthető a nagy munkamélység esetén fellépő oldalra húzás. A rendkívüli szállítókerék elől helyezkedik el, így menet közben ennél a rövidtárcsánál sem fordulhat el bepattogás. A kiállított 8 méteres gép súlya kb 9 tonna, így  a legnagyobb igénybevételekre is bátran ajánlható.

A tárcsás boronák közül még egy APFL típus is bemutatásra került, amely szintén speciális, 810 mm átmérőjű Fleaux-Fleaux tárcsákkal szerelt és alkalmas az akár 25 cm mélységű tárcsázásra is.

A QUIVOGNE lazítók széles családját a vontatott kivitelű V-SUB, a függesztett SCD és SSDR talajlazítók képviselték. Az SSDR típus hazánkban is egyre ismertebb, elérhető 6 kategóriában a 80 – 600 LE közötti erőgépekhez. Az SCD típusú lazító különlegessége, hogy hátsó hárompont függesztéssel rendelkezik, így mögé akasztható egyéb munkagép, például tárcsa, henger vagy akár vetőgép is.

A vontatott V-SUB talajlazító a legnagyobb gazdaságok számára lett kifejlesztve. Elérhető 8 késes kiviteltől akár 16 késig. A legkisebb vonóerő szükséglete 300 LE, míg a 16 késes változat kívánja a 600 LE-t! A V-SUB különböző lezáró hengerekkel és kés kivitelekkel rendelhető, így mindenki kiválaszthatja a számára optimális megoldást. A hazánkban már dolgozó vontatott lazító bemutatásra kerül Budapesten is januárban.

nehéztárcsa rövidtárcsa vontatott lazító

 

A Rollmot szántáselmunkáló henger 8,3 méter munkaszélességben, prizmagyűrűs kivitetlben szerepelt az Agritechnica kiállításon. A Rollmot kategóriájának egyik legrobusztusabb hengere, és szerencsére már számos hazai gazdaság dolgozik kisebb-nagyobb változataival.

A standunk egyik legnagyobb szenzációja kétség kívül a Gladiator késes henger volt. A Magyarországon is bemutatott Gladiator már itthon is dolgozik néhány gazdaságban. A késes henger – tárcsa kombináció előnye, hogy menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is intenzív aprítást tesz lehetővé. Az igen nagy tempóval dolgozó Gladiator kitűnő munkát végez napraforgó, repce vagy zöldtrágya aprításban. Az üzemeltetési költsége minimális, a hazai tapasztalatok szerint egy 6 méteres kivitellel jól boldogul a 120 LE-s traktor, kb 3-4 liter/ha fogyasztás mellett.

Legközelebb a QUIVOGNE munkagépek az Agrárgépshow kiállításon láthatók januárban, látogasson meg Ön is!

Íme egy rövid összefoglaló az Agritechnica 2019 kiállításról:

 
VISSZA