Kiállítások

Befejeződött az Agromashexpo kiállítás


Sikeres négy nap után bezárta kapuit az Agromashexpo/Agrárgépshow mezőgazdasági kiállítás Budapesten. Cégünk az OPaLL-AGRI és QUIVOGNE gépkínálatának egy részét hozta el a kiállításra.

A legnagyobb sikert a standunkon kétség kívül a Gladiator késes henger-tárcsa kombináció aratta. A bemutatott 6 méteres munkaszélességű modellen az első sorban 410 mm-es átmérőjű késes henger található. A nyolcas osztással rendelkező késes henger enyhe szöget zár be a menetiránnyal, így megfelelő aprítás mellett is nyugodt, pattogás mentes futás garantált. A késes hengert csipkézett tárcsasor követi. A 410 mm átmérőjű, teljesen sík tárcsák feladata a menetiránnyal merőleges száraprítás nem pedig a talaj forgatása, keverése. Mivel azonban a táblákon keréknyomok, barázdák találhatók, bennük pedig szármaradvány, ezért a tárcsasor helyzete hidraulikusan állítható 0 – 6 cm között. Ezzel tökéletes aprítás végezhető el és nem marad elmunkálatlan felület. A Gladiator késes henger függesztett kivitelű. A függesztés kialakításánál fogva a Gladiator szerelhető a traktor elejére vagy hátuljára is. A függesztő blokk nem merev, hanem enyhén kényszerkormányzású, gyakorlatilag vontatott gépként dolgozik a Gladiator még front függesztés közben is. Ez fontos szempont, hiszen így a traktort nem húzza a gép oldalra és mindig kormányozható marad. A Gladiator elérhető 3 – 4,5 – 5 – 6 méter munkaszélességben. Az igen robusztus 3 méteres gép súlya 1.550 kg, míg a 6 méteres gépé 3.100 kg.

kiállítás

kiállítás

 

Az OPaLL-AGRI munkagépei közül egy Jupiter 120/3+1 eke és egy Saturn 6 magágykészítő kompaktor volt látható.

A Saturn precíziós magágykészítőn az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. Az igen pontos mélységtartást az elől és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű szélespálcás hengerek garantálják, amelyek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek. Utánuk következik a kapaszekció. A Saturn kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. A kapaszekciót ismét 330mm átmérőjű henger és simító kombináció követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el. Az elmunkáló elemeken túl az alapfelszereltséghez tartozik a rugós biztosítású traktorkerék nyomlazító, az oldalsó terelőlemez és a közúti világítás.

A szántóföldi kultivátorok közül az akciós kivitelű KD 10/300 mélygrubber volt látható. A 83 cm vázmagassággal, 70 cm-es sortávolsággal és 30 cm-es kapaosztással rendelkező kultivátor kategóriájában az egyik legerősebb kivitelű gép. Vontatásához 130-150 LE-s traktor szükséges.

Agromash

Agrárgépshow

 

A standunkon kiállításra került még az SSDR 7/300 típusú talajlazító, amely különlegessége a hidraulikusan felhajtható oldalsó terelőlemez. Elsőre azt gondolnánk, hogy ez felesleges luxus, de aki már próbálta a 95 vagy 115 cm-es vázmagassággal rendelkező mélylazítóra kézzel felhajtani a nehéz kivitelű oldalsó terelőlemezt, az jól tudja, hogy ez egy igen hasznos kiegészítő.

Látható volt még a szőlészetek részére ajánlható PXVI12 sorköztárcsa. Ennek a tárcsának a munkaszélessége hidraulikusan állítható 148 és 198 cm között. Így maximálisan kihasználható a munkagép nem párhuzamos sorközben vagy akár domboldalon is.

Amennyiben Ön bővebb információt szeretne a gépeinkről, kérem hívja munkatársainkat:

Gazsi Zsolt: 06 30 558 4918

Szeredai Jenő: 06 70 385 7891
VISSZA