Kiállítások

Szakmai bemutató Kaposváron az AÖP keretében


Az elmúlt héten nagyszabású szakmai rendezvényt tartottunk Kaposváron a legnagyobb hazai kereskedőnk, a Gépközvetítő Kft. telephelyén. A rendezvényen szerepelt még a Fliegl, a Phylazonit, a Deraland és természetesen a házigazdák által forgalmazott John Deere traktorok.

Az Agro-Ökológiai Program köré szervezett napon előadások hangzottak el az AÖP, a gépfinanszírozás és a gépkínálat kapcsán.

Az előadásokat gépfelvonulás követte, amelyen többek között látható volt a hazánkban igen sikeres Gladiator késes henger – tárcsa kombináció, amely az AÖP és az ultrasekély talajművelés miatt kiemelt szerepet kapott. A Gladiator legfontosabb jellemzője, hogy menetirányra merőlegesen és párhuzamosan is hatékony aprítást végez, így jól alkalmazható a repce, napraforgó és zöldtrágya száraprítás területén. A gép traktor fronton és hátul is bevethető, növelve ezzel a kihasználhatóságot.

 

A késes henger egy rövidtárcsával és az arra felszerelt baktérium kijuttató egységgel együtt mutatkozott be. A Diskator rövidtárcsa a kialakításánál fogva könnyen felszerelhető a Phylazonit baktérium kijuttató egységével, amely az AÖP esetében elengedhetetlen. A Diskator tárcsa egyébként 610 mm átmérőjű tárcsalapokkal, középen elhelyezett futóművel és ékgyűrűs hengerrel rendelkezik, így a hazai talajművelés esetében optimálisan használható mind a tarlóhántás, mind a magágykészítés során.

A felvonuláson látható volt a KD grubber is, amely szintén fel volt szerelve a folyékony baktérium kijuttatására alkalmas tartállyal és csövezéssel. Ebben az esetben a Phylazonit tartály a traktor fronton kapott helyett és a kijuttatás a kultivátoron.

 

A Quivogne munkagépek bemutatkozását a Rollfirst 820 Cambridge henger zárta, amely széles körben használható a vetések és a talajmunkák lezárására. Az igen jó árral rendelkező henger 8,2 méteres munkaszélességgel , 70 mm-es tengelyekkel és 3,7 tonna súllyal rendelkezik.

A szakmai napon egyébként még számos Quivogne és OPaLL-AGRI talajmunkagép volt látható, amelyek a Gépközvetítő Kft. telephelyén később is megtekinthetők és azonnal elérhetők.
VISSZA