Hírek

3 késes lazító a kisgazdaságok részére


A talajlazítás egy fontos talajművelési művelet, amely megfelelően alkalmazva számos előnnyel jár. A megfelelő talajlazító kiválasztása azonban már nem könnyű, hiszen sok-sok típus található meg a hazai piacon is. A francia Quivogne hosszú évek gyártási tapasztalatával rendelkezik, a világ több országában találhatók meg a termékeink, így sokféle lazítót kínálunk partnereink részére. A termékpalettán megtalálható az 1 késes speciális lazító csakúgy, mint a 16 késes lazító a legnagyobb erőgépek mögé. Hazánkban az SSDR lazító család a leginkább elterjedt. Ezek a típusok 6 részre vannak bontva a szükséges erőgép megoszlása, valamint a műszaki felépítés szerint:

SSDR L: 90 – 150 LE

SSDR M: 100 – 190 LE

SSDR S: 140 – 230 LE

SSDR: 190 – 350 LE

SSDR XL: 210 – 320 LE

SSDR BIG: 280 – 600 LE

Most a kisgazdaságok részére ajánlott SSDR L lazító típust szeretnénk jobban bemutatni.

lazító       3 késes lazító

Az SSDR L típus elérhető 3, 5 és 7 késes kivitelben. Hazánkba azonban csak a 3 és 5 késes lazítókat hozzunk, mert nem olcsó lazítót szeretnénk eladni, hanem az adott gazdaságnak hosszú távon legjobban passzoló kivitelt. A hazai körülmények között az SSDR L 7 késes kivitelben nem optimális, ekkor már egy erősebb és magasabb vázzal rendelkező típust kell választani, például az SSDR.

Az SSDR L lazító a kisgazdaságok kisebb erőgépei mögé ajánlható. A 3 késes kivitellel 90 – 130 LE-s traktor, míg az 5 késes verzióval a 100 – 150 LE-s erőgép bír el biztonsággal.

Az SSDR L típus bár az SSDR lazító család legkisebb tagja, korántsem könnyű eszköz! A 3 késes kivitel súlya 750 kg, míg az 5 késes kialakítás kb 1.200 kg súlyú.

A vázmagasság 65 cm, amely lehetővé teszi a 40-45 cm mélységű, eltömődés mentes lazítást. A késszárak kialakítása hasonló a nagyobb kivitelekhez. Szélessége 30 mm és fordítható orrbetétel rendelkezik a hosszútávú, alacsony költségű üzemeltetéshez. A talaj felső rétegét a szárnyas kések mozgatják át és ezáltal érhető el a teljes munkaszélességben az optimális lazítás.

lazítás           talajlazítás          kislazító

A munkamélység beállítása a kétsoros tüskés hengerrel történik. A lazítás mélységének állítása alaphelyzetben mechanikusan, csap-furat rendszerrel történik. Opcióban természetesen elérhető a hidraulikus mélységállítás is, de ennél a kisebb kivitelnél nem jellemző.

Fontos apróság, hogy a kettő sorban elhelyezett lezáró hengerek egymáshoz képest állítható helyzetűek. Munka közben úgy érdemes beállítani, hogy a két henger vagy azonos helyzetben dolgozzon, vagy az első henger 1-2 cm-rel feljebb. Így elkerülhető a talaj betúrása lazítás közben.

Bővebb műszaki információért, illetve hazai referenciákért kérjük keresse gyári kollégáinkat. Elérhetőségeik megtalálhatók: IDE KATTINTVA.

A talajlazító prospektus letölthető pdf formátumban IDE KATTINTVA.

Illetve egy hazai készítsű videó is megtalálható a Quivogne Magyarország Youtube oldalán:

 





VISSZA