Hírek

AGRO-ÖKOLÓGIAI PROGRAM 2023 (AÖP)


Az idei évben indult AÖP támogatás célja a megváltozott környezeti feltételekhez igazítani a mezőgazdasági termelést, melynek keretében ösztönözni szükséges a környezet- és klímatudatos gazdálkodási gyakorlatok alkalmazását.

A választható gyakorlatok célja az, hogy a különböző művelési ágakban (szántó, ültetvény, gyep) alkalmazott termékcsoportok, vagy technológia használata során javítsuk a talajok állapotát, jellemzőit (biológiai, fizikai, kémiai) vízháztartását, párhuzamosan ezzel csökkentsük a műtrágya és növényvédő szer használatot.

A választható gyakorlatok között a forgatás nélküli talajművelés pontértéke 2 pont.

Cégünk számos terméket kínál, amely megfelel a forgatás nélküli talajművelésnek, így az Agro-Ökológiai program keretein belül 2 pont értéke van. A kiemelt gépeink:

száraprítás   forgatás nélküli lazítás   AÖP

1,

Gladiator késes henger – tárcsa kombináció

A Gladiator késes henger a kettő sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja a szármaradványokat.

A késes hengeren teljesen sík tárcsasor található, amelyek menetiránnyal párhuzamosan végzik el a száraprítás feladatát. Mivel a tárcsa teljesen sík és a menetiránnyal nem zár be szöget, így nem forgatja a talajt. A munkamélység maximum 6 cm, így az AÖP keretein belül meghirdetett elvárásoknak tökéletesen megfelel.

Bővebb műszaki információért kérjük látogassa meg a Gladiator terméklapot: KATTINTS IDE

2,

SSD oldalra hajlított késes lazító

Az SSD középmély lazítón oldalra hajlított, speciális kialakítású kések végzi el a talajlazítás feladatát. A speciális késkialakítás miatt ez a talajlazító forgatás nélkül, a talajszelvény megemelésével éri el az optimális talajlazultságot, így az AÖP elvárásainak megfelelő munkát érünk el.

Az oldalra hajlított kések másik fontos előnye, hogy minimális a talajnedvesség veszteség, ami különösen a nyári időszakban elvégzett lazításkor fontos tényező. Az SSD talajlazító felszerelhető különböző lezáró hengerrel, amelyek feladata a mélységtartás mellett a felszínlezárás is.

Bővebb műszaki információért kérjük látogassa meg az SSD terméklapot: KATTINTS IDE

3,

SCD talajlazító

Az SCD talajlazító vázás a kések egy sorban vannak elhelyezve. A lazító kések oldalra hajlítottak, nem forgatják a talajt, csak megemelik a talajszelvényt, így kialakítva a megfelelő lazultságot.

A SCD talajlazító másik előnye, hogy hátsó 3-pont függesztéssel rendelkezik, így összekapcsolható bármilyen függesztett hengerrel, rövidtárcsával vagy vetőgéppel.

Bővebb műszaki információért kérjük látogassa meg az SCD terméklapot: KATTINTS IDE

4,

V-SUB vontatott talajlazító

A V-SUB félig függesztett talajlazító az SSD nagytestvére és a legnagyobb erőgépek után ajánlható. A késkialakítás hasonló, oldalra hajlított, vagy teljesen merőleges kések emelik és roppantják a talajfelszínt annak forgatása nélkül. Az oldalra hajlított kés előnye, hogy enyhén nedves körülmények között is jól használható, mert nem keni el a talajt.

A V-SUB félig függesztett talajlazító elérhető 8 – 16 késes változatban a 300 LE feletti erőgépekhez.

Bővebb műszaki információért kérjük látogassa meg a V-SUB terméklapot: KATTINTS IDE

vontatott lazító   rövidtárcsa   AÖP

5,

Diskator 610 rövidtárcsa

A rövidtárcsa elfogadható az AÖP keretein belül, ha nem dolgozunk mélyebben, mint 10 cm. A Diskator 610 felépítésénél fogva igen pontos mélységállítással rendelkezik. A nagy sortávolság, a középen elhelyezett futómű és a lezáró henger megakadályozza a rövidtárcsa bepattogzását a talajon, ezáltal jól tartható a sekély munkamélység.

Fontos lehetőség, hogy a Diskator 610 rövidtárcsára könnyen szerelhető aprómag- vagy mikrobiológiai/talajkondicionáló készítmények kijuttatására alkalmas tartály, amely az AÖP keretein belül szintén támogatott.

Bővebb műszaki információért kérjük látogassa meg a Diskator terméklapot: KATTINTS IDE

6,

Opall-Agri Hektor talajlazító

A cseh munkagépgyártó a Hektor talajlazítóját úgy alakította ki, hogy a speciális késeivel akár gyepterületek lezítását is el lehet végezni a forgatás kizárásával. A lazító kések megemelik a talajszelvényt és a lezáró henger pedig rögtön vissza is zár. A gyepen végzett lazítás esetén a lazító kések előtt sornyitó síktárcsa is szerelhető, amely megkönnyíti a lazítókés tiszta munkáját.

Bővebb információ: KATTINTS IDE

Az AGRO-ÖKOLÓGIAI PROGRAM teljes leírás elérhető: KATTINTS IDE

Amennyiben kérdés merülne fel, kérjük keresse gyári kollégáinkat: KATTINTS IDE

 





VISSZA