Hírek

Rába 320 és az SSDR XL talajlazító


Tavaly ősszel Kismányokon üzemeltünk be egy SSDR XL 7/300 talajlazítót Orbán Jánosnál. Kismányokon évek óta dolgozik már egy OPaLL-AGRI Saturn magágykészítő kompaktor, így kapcsolatunk szerencsére évekre tekint vissza.

Partnerünk a Rába 320-as mögé keresett erős kialakítású talajlazítót. Az SSDR XL kivitel megfelelően erős a 300 LE körüli erőgépekhez és a 7 db lazító késsel a Rába optimálisan tudja üzemeltetni.

talajlazító               talajlazítás

Az SSDR talajlazító család a Quivogne-nál egyébként 6 lépcsőből áll, így minden traktorméret után tudunk ajánlani optimális kivitelű és erősségű lazítót. Az elérhető típusok:

SSDR L: 60 – 140 LE

SSDR M: 100 – 180 LE

SSDR S: 130 – 230 LE

SSDR: 190 – 300 LE

SSDR XL: 210 – 340 LE

SSDR BIG: 300 – 500 LE

Az SSDR XL talajlazítónál a vázmagasság 95 cm, amely megfelelő az esetek 90%-ban a hazai körülmények között. Ezzel a vázmagassággal már biztonsággal és eltömődés mentesen megvalósítható az 50-55 cm-es középmély lazítás. A főváz 120x120 cm-es. A késtartókat az XL esetében 4 db csavar tartja a vázon, amelyet megerősít egy kitámasztás. 

 lazító 

A talajlezárás a lazítás után kiemelt jelentőségű, mert a nyitott lazítókés árok kiszárítja a talajt. A lezárásra elérhető a hagyományos kétsoros tüskés henger, de mi inkább a tandem-ékgyűrűs hengert ajánljuk. A kettő sorban, átfedéssel elhelyezett ékgyűrűs henger öntisztuló hatással rendelkezik, így nem kényes az eltömődésre. A nagy, 580 mm-es hengerátmérő miatt az elsüllyedésre sem hajlamos még laza, vagy többször tárcsázott/grubberezett táblákon sem. A végeredmény pedig egy optimálisan átlazított, megfelelően és egyenletesen lezárt felszín, amellyel csökkenthető a talajnedvesség vesztés. A bakhátmentes munka érdekében az SSDR talajlazítót Kismányokon is felszerelték oldalsó terelőlemezzel, amely helyzete és intenzitása állítható.

Köszönjük Orbán Jánosnak az ismételt bizalmat és a segítséget a lenti videó elkészítéséhez.

Az SSDR XL talajlazítóról bővebb információt IDE KATTINTVA olvashat.

Íme egy rövid videó a talajlazító beüzemelésről:

 





VISSZA