Hírek

Szántáselmunkáló henger prizma gyűrűvel


Szántáselmunkáló henger prizma gyűrűs kivitelben

Cégünk széles szántáselmunkáló henger palettáján front és hátsó kivitelű gépek szerepelnek, amely 2,55 – 15,3 m munkaszélességben érhetők el. A széles paletta számos lehetőséget nyújt az érdeklődőknek az optimális gép beszerzésére. Elméletileg más kialakítású henger, illetve gyűrűkivitelt alkalmazhatunk tavasszal a felfagyások kezelésére, a bokrosító hengerezésre, nyáron a lezárásokra vagy az őszi szántás elmunkálására. A Quivogne szántáselmunkáló hengerek 8 különböző gyűrű típussal kérhető, amiből természetesen hazánkban inkább 3-4 kivitel alkalmazható. A legismertebb és legtöbbet választott a Cambridge gyűrűs kivitel, amely igazi univerzális típus, jól használható az egész év folyamán. A Cambridge gyűrűk egy speciális kivitele a 620 mm átmérőjű gyűrű. Ennek a típusnak az előnye, hogy a nagyobb súly könnyebb vontatással párosul. A Crosskill gyűrűk durvább talajmunkákra, aprításra, szántáselmunkálásra jobban alkalmasak. A prizma gyűrűs henger munkája a Cambridge és Crosskill gyűrűk között helyezkedik el és univerzálisan jól alkalmazhatók. A többi gyűrű kialakítás inkább a nagyon speciális igényeket elégíti ki, mint például a sima palástú henger a fű- és gyepterületek lezárását.

A jól megválasztott henger egész évben alkalmazható, hektárra vetítve gyakorlatilag a permetezőgép mellett a legkihasználhatóbb eszköz lehet. Tavasszal indul a felfagyások és bokrosító hengerezés, valamint a szántáselmunkálás szólóban. Kapcsolt gépként magágykészítők után is jól illeszthető. Utána pedig igény és szükség szerint jöhet a vetések lezárása. Nyáron főleg a régebbi típusú nehéztárcsák után kapcsolva egymenetes lezárás valósítható meg, amely a nedvesség talajban tartására egy jó megoldás. Ősszel pedig a szántás elmunkálása és a kevésbé korszerű vetőgépek utáni lezárás a hengerek fő feladata.

vaderstad henger   Güttler henger   szántáselmunkáló henger

Rollmot szántáselmunkáló henger:

A QUIVOGNE Rollmot henger a piacon található hasonló munkagépek között talán a legrobusztusabb kialakítású. Elérhető 5,3 – 15,3 m munkaszélességben, különböző gyűrű kialakításokkal és széles opciós lehetőségekkel. A gyűrű típusok között talán az 530 mm átmérőjű Cambridge és az 550 mm átmérőjű Crosskill kivitel a legismertebb. Fontos megemlíteni a Cambridge gyűrűk speciális kivitelét, amely 620 mm átmérővel rendelkezik és előnye a nagyobb súly melletti alacsonyabb vontathatóságban rejlik. Használata különösen javasolt laza, homokos területeken, ahol a kisebb átmérőjű gyűrűk elsüllyednek vagy betúrnak.

A prizmagyűrűs változat hazánkban nagy népszerűségnek örvend. A Quivogne palettáján a prizmagyűrűk 500/550 mm-es átmérővel rendelkeznek, így alacsony vonóerő szükséglettel rendelkeznek. Az öntisztuló hatása igen magas fokú, kiválóan alkalmazható tavaszi bokrosító hengerezésre csakúgy, mint szántás elmunkálásra. A nagy átmérőnek köszönhetően kisebb az esélye az eltömődésnek és hogy megtolja a földet.

prizma gyűrű  szántás elmunkálás  prizma gyűrűs henger

A Rollmot szántáselmunkáló henger igen robusztus felépítésű, a gyűrűtengely például, egyedülállóan a piacon, 70mm-es átmérővel készül. A zártszelvényből készült hengertagok átfedéssel szereltek, így a felszín egyenletesen átdolgozott lesz, nem marad csíkozott, elmunkálatlan felület. A munka folyamán az egyenletes szélső talajnyomásról a tagok lengő felfüggesztése gondoskodik. Így egy meghibásodás mentes, egyszerű módszerrel érhető el az egyenletes talajnyomás és az optimális lezárás.

A vonórúd duplavázas, rendkívül erős kivitelű, amely szükséges is a hazai, sokszor igen szélsőséges igénybevételek problémamentes felvételére.

Hazánkban a szántáselmunkáló hengerek 99%-a hidraulikusan állítható első simítóval kerül leszállításra. A Rollmot hengeren az erőteljes simítók kérésre akár lazító késekkel is felszerelhetők, még intenzívebbé téve a hantok törését és a kötött talaj fellazítását.

A közúti szállításhoz a Rollmot hengert 2,5 méterre hidraulikusan összecsukhatjuk. A tagok előre csukódnak, amely egy kompakt és igen biztonságos szállítási helyzetet eredményez.

A prizma gyűrűs szántáselmunkáló henger videónkat megtalálja a Youtube csatornánkon is:

 

A Quivogne henger kínálata nagyon széles, kérjük tekintse meg a további henger kialakításokat is:

Rollfirst henger – kedvező árú megoldás tavaszi bokrosító hengerezés esetén: műszaki információért kérjük KATTINTSON IDE.

Cambridge gyűrűs henger

RAP ML henger – nagy munkaszélességű henger, ha a teljesítmény a legfontosabb: műszaki információért kérjük KATTINTSON IDE.

bokrosító hengerezés

RLP Front henger – mellső szántás elmunkáló henger: műszaki információért kérjük KATTINTSON IDE.

mellső henger

RPD henger – mellső henger hullámos tárcsákkal: műszaki információért kérjük KATTINTSON IDE.

első henger

Bővebb műszaki információért kérjük keresse gyári kollégáinkat. Elérhetőségeik: KÉRJÜK KATTINTSON IDE.





VISSZA